Kosár
Mágneses töltőkábel - ASAP X-Connect

Mágneses töltőkábel – ASAP X-Connect

Mágneses töltőkábel alatt olyan kábelt értünk, amelynek egyik, másik, vagy mindkét vége állandó mágnest tartalmaz és a tölteni kívánt eszközhöz a mágneses erő segítségével csatlakozik.

Ha a notebook számítógépek és a mobileszközök világában szétnézünk az interneten és töltőkábeleket keresünk számtalan gyártó számtalan típusából választhatunk bármilyen eszközhöz. Jelentősen beszűkül azonban a lista, ha mágneses töltőkábelt keresünk.

A mágneses töltőkábel előnyei

A mágneses töltőkábel számos előnnyel rendelkezik a hagyományos “bedugható” csatlakozójú kábellel szemben, amennyiben azt kellő mérnöki körültekintéssel tervezték meg, és jó minőségben gyártották le:

 • nem szükséges a csatlakoztatásnál pontosan figyelni, hogy hova kell bedugni, és melyik oldalára fordítsuk a csatlakozót
 • a kábel végét elég csupán az eszköz csatlakozójához közelíteni és a mágnes automatikusan a helyére pattan, és megtörténik a csatlakozás
 • sötétben is könnyű csatlakoztatni a készüléket a töltőkábelhez
 • autóvezetés közben nem vonja el a figyelmet a navigációs eszköz, vagy mobiltelefon töltőjének csatlakoztatása
 • nem megy tönkre a mobileszköz csatlakozója a naponta egyszeri, vagy többszöri töltési szükséglet miatt
 • ha figyelmetlenségből felkapjuk az eszközt, vagy útban van a töltőkábel, és valaki beleakad, akkor a mágneses töltőkábel nem rántja le az eszközt az asztalról, vagy a kezünkből, és nem roncsolódnak a csatlakozók sem, hanem a mágnes egyszerűen és elegánsan csupán elengedi az eszközt

Mágneses töltőkábelt jellemzően Apple termékekhez, micro-USB-s, vagy USB-C-s csatlakozójú notebookokhoz, mobileszközökhöz gyártanak.

A mágneses töltőkábel története

Maga az ötlet a mágneses csatlakozásra az Apple-től származik. A közismert vállalat 2006-ban alkalmazta először ezt a technológiát a MacBook-okban MagSafe márkanév alatt. Az akkori első verziót (MagSafe 1) 2012-ben váltotta fel annak továbbfejlesztett változata szintén a MacBook-oknál (MagSafe 2). Sajnos a legújabb MacBook szériákban kivezették ezt a megoldást, helyette a sima “bedugós” USB-C csatlakozót építették be.

2015-ben jelent meg először a piacon egy kínai gyártótól származó termék, amely micro USB-s mobileszközökhöz kínált mágneses csatlakozójú töltőkábelt. Ezután egyre több ilyen jellegű termék jelent meg főként kínai gyártóktól, és a közösségi finanszírozású platformokon fejlesztő startup vállalkozásoktól.

ASAP X-Connect

Közösségi finanszírozásban legelőször az ASAP Technologies nevű vállalat kezdte fejleszteni a mágneses töltőkábelét az Indiegogo-n, és hamar nagy népszerűséget szerzett. A terméket jellemzően mobiltelefonokhoz, tabletekhez alakították ki, és az Indiegogo kampányt követően továbbfejlesztették, jelenleg X-Connect márkanév alatt forgalmazzák. A gyártó az USB-C-s MacBookot használók legnagyobb örömére megalkotta a MagX nevű mágneses töltőkábelt, amely a 87 wattos gyorstöltést is támogatja.

Az ASAP X-Connect mágneses töltőkábel a piacon kapható többi hasonló termékhez képest számos többlet funkcióval és előnnyel rendelkezik:

 • prémium minőség: neodímium mágnes – kis súly, nagy mágneses erő; 18 karátos aranybevonatú csatlakozók; elnyűhetetlen nylonfonattal bevont kábel
 • minden mobiltelefonnal és tablettel kompatibilis ideértve az Apple iPhone-t, iPad-et, az összes micro-USB-s és USB-C-s mobileszközt (több különböző eszközhöz való használathoz külön csatlakozóvégeket szükséges vásárolni)
 • mindkét végén lévő csatlakozó reverzibilis, azaz bármelyik oldalára fordítva csatlakoztatható; még a töltőbe való type-A-s vége is bármelyik oldalával csatlakoztatható!
 • a mágneses vég tökéletesen pontosan és automatikusan csatlakozik, nem csúszik félre
 • egy év jótállás (azaz, ha a termék egy éven belül gyártási, vagy anyaghiba miatt meghibásodik, kicserélésre kerül)

További előnyök ->

A Techpoint.hu mindenképpen az ASAP X-Connect mágneses töltőkábelt ajánlja, mert a kényelemhez minőség is jár.

Irány a termék oldala ->

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

TECHPOINT Webáruház – Minden jog fenntartva

Barion kártyás fizetési lehetőségek